Lefkada - nejpestřejší řecký ostrov

Celý týden na jachtě budeš nevěřícně koukat kolem sebe. Lefkada si pro tebe připravila neskutečnou podívanou. Prozkoumáme přírodu, pláže, zátoky a jeskyně, tradiční způsob života i městečka, kde to žije až do rána. Ne nadarmo se Lefkadě říká “evropský Karibik”.

Jachting na Lefkadě je plný barevných kontrastů. Vysoké útesy jsou porostlé zelenou divočinou. Díky pískovcovému podloží je moře až neskutečně modré a čisté a odráží dlouhé kilometry bílých pláží. Tmavé jeskyně, zapadlé zátoky a horská městečka pak už jen dokreslují divokou atmosféru tohoto řeckého ostrova. 

Nejkrásnější pláže světa

Pláže Lefkady se tradičně umisťují ve světových žebříčcích. A není se čemu divit. Kolem Lefkady se táhne přes 100 km bílých písčitých pláží, které lemují vysoké skály. Díky tomu tam najdeš skryté jeskyně a tajné pláže, které jsou dostupné jenom po moři. Naštěstí máme jachtu, takže nám žádná bomba pláž neunikne. Výhodou je, že se díky tomu vyhneme turistům a budeme mít celou pláž jenom pro sebe.

100 let zpátky

Ve vnitrozemí ostrova se stále žije původním stylem. Potkáš tam místní, jak si to na oslu štrádují v tradičním oblečení z vesnice do vesnice. Někteří rybáři ještě chytají ryby postaru a nevíme, čím to je, ale jejich rybky jsou vždycky ty nejlepší. 

Díky tomu, že zde tradiční způsob života nevymizel, zůstaly i recepty a kuchyně, kterou jinde v Řecku nenajdeš. Připrav se předem, že jak jednou něco na Lefkadě ochutnáš, už nebudeš chtít odjet. 

Pohoda, svoboda a víno

Lefkada je naší nejoblíbenější destinací pro dobití baterek. Perfektní počasí, teplé moře a tak akorát větrno je ideální pro pohodovou plavbu. Vítr nás bude pohánět okolo ostrova a za každou zátokou nás čeká dechberoucí výhled. Když se cítíš na lenošení, tak si můžeš užívat pláží, moře a městeček. Když tě přepadne aktivní nálada, tak si půjčíš čtyřkolku nebo skútr a prozkoumáš vnitrozemí. Doporučujeme zastavit se na některou z mnoha vinic. Už od antiky se zde pěstuje a šlechtí víno. Některé vinařství pořádají exkurze s ochutnávkou zdarma. Doporučujeme ochutnat nejznámější místní víno - Vardea.

Více o naší plavbě na Lefkadu, včetně termínů a instrukcí, najdeš ve výpisu termínu.

Potřebuješ poradit?

Láká tě dovolená na jachtě, ale chceš se na něco zeptat? Napiš přímo kapitánovi Petrovi - petr@yachters.cz. Nebo se ozvi do chatu na webu a někdo z naší posádky ti rád zodpoví jakékoliv dotazy.

Tak se vidíme na palubě!



Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM