Plavba v Karibiku - co zažijeme

Dovolená v Karibiku láká snad všechny cestovatele. Bílé písečné pláže vystupující z džungle ostrova, bary s čerstvými kokosy a v moři se prohánějí obrovské želvy. Když ale do Karibiku vyrazíte na jachtě, otevírá se vám úplně jiný svět, možnosti a svoboda.

Připravili jsme parádní plavbu, během které prozkoumáme vše, co Karibik dokáže nabídnout. A protože je toho opravdu spousta, strávíme na lodi celých 10 dní.

V Evropě na druhé straně světa

Výhodou pro nás je to, že většina ostrovů patří k Evropě. Můžeme proto do Karibiku dorazit jenom s občankou, nemusíme řešit víza a lítají tam pravidelné spoje. 

Naší destinací bude Martinik a Guadeloupe. Dva francouzské ostrovy ostrovy, na které se dá pohodlně dostat pravidelnou linkou z Paříže. Zpáteční letenka z Prahy se dá pořídit už za 12 000 Kč. 

Jednosměrná plavba

Další změnou oproti dalším Yachter Baby weekům je to, že plujeme jednosměrně. Protože toho chceme zažít co nejvíc, nebudeme se vracet a poplujeme z bodu A do bodu B. Buď z Martiniku na Guadeloupe nebo obráceně. Díky tomu objevíme více ostrovů, více zátok a více Karibiku.

Protože jsou oba ostrovy francouzské, neřešíme víza a zpáteční letenka se dá v pohodě sehnat i z druhého ostrova.

Martinik - ostrov květin, rumu a nedotčené přírody

Džungle Martiniku

Martinik je známý především pro svou bujnou vegetaci, krásné pláže a nejlepší rum na světě. Všechny jeho přednosti si náležitě užijeme. V hlavním městě Fort-de-France se nachází spousta rumáren, kde se ponoříme do světa rumů s řádnou degustací. Pro akční povahy nabízí ostrov hike na sopku Mont Pelée, ze které se vám otevře pohled na džungle ostrova a přilehlé ostrovy. A pokud chcete relaxovat, pak je zde nespočet ikonických pláží s bílým pískem, ohnutou palmou a barem s barevnými drinky. 

Kolem ostrova se dá šnorchlovat i potápět. Jelikož se ale jedná o vyhlášenou destinaci díky výskytu želv a korálů, může být kolem pláží docela natřískáno. Nás to ale vůbec netrápí, protože na lodi si můžeme zajet i na prázdnější místa, kde si užijeme podmořský svět na max.

Guadeloupe - nejlepší potápění na světě

Guadeloupe připomíná motýla

Ostrov Guadeloupe se dá shrnout jednoduchým “dva v jednom”. Ostrov je rozdělen úžinou a obě části ostrova vypadají úplně odlišně. Na jedné najdeme většinu hotelů a pláží. Prozkoumáme zde i plantáže kakaa a cukrové třtiny. Druhá půlka ostrova je téměř celá zarostlá hustou džunglí a tropickým pralesem, ve kterém se dá toulat klidně i týden a pořád něco objevovat.

Nachází se zde chráněná oblast Cousteau Reserve, která je povážovaná za nejlepší potápěcí destinaci na světě. Kolem ostrova se nachází množství korálů, které se dají poznávat s přístroji nebo klidně jenom se šnorchlem.

Když budeme proplouvat kolem ostrova, ty výhledy vám prostě vyrazí dech. Vysoké skaliska porostlé džunglí, nejhezčí pláže a pod hladinou korály se spoustou barevných rybek.

Co dál uvidíme v Karibiku?

Dominica

Nádherný a divoký ostrov pokrytý džunglí. Najdete tu černé pláže, hustý prales, barevné potoky a největší raritu ostrova - jezero, ve kterém vře voda.

Na Dominice máme rádi, že není tak profláklá a není tu resort vedle resortu. Dá se zde zažít ještě “původní” styl života, než to vzali turisté útokem. Díky tomu jsou pláže i přilehlá příroda zachovalejší než na okolních ostrovech. 

Ostrov je také známý tím, že se zde natáčeli Piráti z Karibiku.

Îles les Saintes

Mimo mainstream turismu je i toto souostroví. A to je moc dobře, protože se zde nacházejí nejkrásnější zátoky světa a my je budeme mít jen pro sebe. Do toho budeme šnorchlovat za pestrobarevnými korály a kdo si chce užít pevninu, najde zde pozůstatky pevností z dob kolonialismu. Doporučujeme malinké bistra kolem pobřeží, které perfektně kombinují francouzskou a kreolskou kuchyni. 

Marie-Galante

Třetí eso v rukávu je malinký ostrov Marie-Galante. Pokud jsme u ostatních ostrovů psali, že jsou mimo mainstream, tak tady zažijete opravdu autentický Karibik. Kilometry bílých, krásných pláží a úžasné korály kousek od nich si užijeme téměř sami. Na ostrově se nachází destilérka, kde ochutnáme lokální pálenku, ať vyzkoušíme i něco jiného než rum.


V detailu plavby zjistíte podrobný itinerář i další informace o plavbě. Pokud byste měli otázky ke karibské plavbě, neváhejte nám napsat.


Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM