Kolik stojí týden s Yachters baby?

Pojďme se podívat, na kolik vyjde týden na jachtě nebo katamaránu se vším všudy.

Roli hraje hodně faktorů…

Největší rozdíl je, jestli zvolíte Řecko či Chorvatsko a taky jestli pojedete na jachtu nebo na katamarán. Podíváme se podrobně na všechny varianty. Zároveň se (často výrazně) liší ceny v sezóně a mimo sezónu.

Chorvatsko

Chorvatsko je pro nás blíž, proto cesta tam vyjde levněji než do Řecka. Zároveň půjčení jachty i katamaránu je levnější.
Na druhou stranu, Chorvatsko je v zahraničí považováno za luxusnější destinaci a Chorvati si tomu uzpůsobili ceny. Normální večeři si pořídíte v průměru za 600 Kč.
Pokud si člověk zajde na 2, 3 večeře na pevninu a zbytek se stravuje na jachtě, vyjde jídlo a pití cca na 4000 Kč. Pokud se chcete rozšoupnout a pořádně si užít středomořskou kuchyni, pak počítejte zhruba 6000 Kč za jídlo a pití.
Záleží tedy na každém, jakým stylem plavbu pojme. Chorvatsko má i tu výhodu, že si spoustu věcí – včetně pitného režimu, můžete dovézt z Česka autem. A české pivo bude vždycky lepší než to chorvatské…

Zároveň je tu i vyšší kvalita a standard jachtařského zázemí, jako jsou mariny a přístavy, proto jsou i vyšší kotevní poplatky. Ty vyjdou na osobu cca na 1000 Kč na jachtě. U katamaránu se cena pohybuje kolem 2000 Kč.

Chorvatsko celkem

Balíček od Yachters Baby (pronájem jachty, kapitán, úklid, motorový člun, turistické taxy, pojištění jachty, složení kauce, program)
+
Cesta: 2000 Kč
Jídlo a pití: 4000 – 6000 Kč
Kotevní poplatky: 1000 – 2000 Kč

Řecko

Do Řecka se většinou létá. Letenky průměrně stojí okolo 4000 Kč (zpáteční), ale občas se dá se vychytat i akční cena. Náklady na zájezd jsou zde vyšší než v Chorvatsku. Jídlo a kotevní poplatky ale vyjdou lépe.
Slušnou večeři si pořídíte za cca 300 Kč. A to i s karafou místního vína a často i předkrmem.
Pokud si zajdete na 2, 3 večeře a zbytek se stravujete na jachtě, vyjde jídlo na 3000 Kč. Pokud si to chcete pořádně užít, pak si připravte asi 5000 Kč.

Přístavní poplatky vyjdou asi na 800 Kč u jachty a 1500 Kč u katamaránu.

Řecko celkem

Balíček od Yachters Baby (pronájem jachty, kapitán, úklid, motorový člun, turistické taxy, pojištění jachty, složení kauce, program)
+
Cesta: 3000 – 4000 Kč
Jídlo a pití: 3000 – 5000 Kč
Kotevní poplatky: 800 – 1500 Kč

Všechny ceny jsou orientační. Mohou se lišit sezónu od sezóny. Takže je berte jako orientační přehled. Výrazně s cenou také zahýbe to, jak moc daná posádka dodržuje “pitný režim”. Na druhou stranu – je to dovolená a pár drinků s paraplíčkem si zaslouží každý.

Za Yachters Baby!,

Honza


Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM